Σκληρά μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα και ανεπάρκειες του Ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ADMIN   8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ

Τα μέτρα Δημοσιονομικού χαρακτήρα που ανακοινώθηκαν, μετά από απαίτηση των πιστωτών μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μπορέσει το Κράτος να δανειστεί, συρρικνώνουν εισοδήματα ασθενέστερων εισοδηματικά τάξεων με ορατό τον κίνδυνο η ήδη νοσούσα Ελληνική Οικονομία να περιέλθει σε βαθύτερη ύφεση, με Δραματικές συνέπειες στους εργαζομένους και στον ιδιωτικό τομέα και στις επιχειρήσεις. Θεωρείται δε, ιδιαίτερα απαράδεκτη η απόφαση για πάγωμα των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων.

Δυστυχώς το μοντέλο της Ε.Ε. αποδείχθηκε ανεπαρκές για τα δύσκολα. Ανεπαρκές να αντιμετωπίσει τα καρτέλ των κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Η πολιτική, δυστυχώς, στην Ε.Ε. έχει υποδουλωθεί σε ανεξέλεγκτα οικονομικά συμφέροντα. Οι “αγορές” ασκούν μια ιδιότυπη “δικτατορία” στην οποία καλούνται να αντιδράσουν συντονισμένα όλες οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη.

Πρέπει επειγόντως από αύριο στην Ελλάδα ν΄ αναζητήσουμε μέτρα και πρόγραμμα για Ανάπτυξη και Παραγωγικές επενδύσεις. Όχι για τους λίγους επιτήδειους κάτι που γίνονταν έως τώρα.

Πρέπει όμως ν΄ αναζητήσουμε και μέτρα, Άμεσα, για ν΄ αντιμετωπίσουμε και τον επαπειλούμενο κίνδυνο ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ της Πραγματικής Οικονομίας. Να μη συμβεί ότι συνέβη με το Κράτος.

Μεγάλος ο κίνδυνος και για τις δυνατότητες αποπληρωμής των υποχρεώσεων των Ασφαλιστικών Ταμείων (συντάξεις – περίθαλψη) στους αμέσως επόμενους μήνες.

Η Κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί αναθεωρώντας το έως σήμερα “δήθεν” μοντέλο ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΡΙΝΗΣ