Ανακοίνωση Κινηματογραφικής Ένωσης Βορείου Ελλάδος για τη διαφημιστική καμπάνια του Κοτσόβολου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ADMIN  30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 

Η Κινηματογραφική Ένωση Βορείου Ελλάδος (Κ.Ε.Β.Ε.) που έχει ιδρυθεί το 1938 και εκπροσωπεί όλους τους κινηματογράφους της Βορείου Ελλάδος, χειμερινούς και θερινούς, εκφράζει την έκπληξη και την αρνητική εντύπωση των μελών της, αλλά και των συναδέλφων όλης της χώρας, για τη διαφημιστική καμπάνια των καταστημάτων «Κωτσόβολος» με τον τίτλο “Πήγαινε σινεμά στο σαλόνι σου !”Η παρακολούθηση κινηματογραφικών ταινιών στο σπίτι ουδόλως μπορεί να υποκαταστήσει την επίσκεψη σε μια κινηματογραφική αίθουσα, ούτε μπορεί να θεωρηθεί και να διαφημίζεται ως τέτοια, ακόμα και τώρα που οι κινηματογράφοι είναι σε αναγκαστική αναστολή λειτουργίας. Άλλωστε, πλησιάζει ο καιρός της επανέναρξης της λειτουργίας τους, με πρώτους τους θερινούς κινηματογράφους που αναμένεται να ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου.

Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών παρακολουθούν οικιακά κινηματογραφικές ταινίες παράνομα, μέσω της πειρατείας διάφορων ιστοσελίδων διαμοιρασμού περιεχομένου (torrent sites). Επομένως, η διαφήμιση παροχής εμπορευμάτων για την κατάλληλη απόλαυση μιας τέτοιας πράξης, εγείρει και ηθικά ζητήματα.

Για τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε ότι η διαφήμιση αυτή στρέφεται κατά των συμφερόντων των κινηματογράφων της χώρας, ενός κλάδου που δοκιμάζεται και πλήττεται δραματικά από τις συνέπειες της πανδημίας που ζούμε.

Πιστεύουμε πως η συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια ήταν μια ατυχής έμπνευση της στιγμής για την οποία δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία μέσα στα πολλά προβλήματα που όλοι μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ότι κατόπιν ωριμότερου σκέψεως της τόσο αξιόλογης και σημαντικής για τη χώρα εταιρίας σας, θα αποσυρθεί.

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Κ.Ε.Β.Ε.