Ενημέρωση ΠΕΑΚ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ADMIN  30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 

Αγαπητοί φίλοι,

Ενόψει της σταδιακής επανόδου όλων μας στην κανονικότητα, μετά την υγειονομική κρίση που βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει η χώρα μας, ανακοινώθηκε από τους αρμόδιους Υπουργούς το σχέδιο για την επαναλειτουργία των οικονομικών δραστηριοτήτων και την σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων, που είχαν ληφθεί λόγω της απειλής εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID – 19, μεταξύ των οποίων ήταν και η αναστολή λειτουργίας των θεάτρων, κινηματογράφων κλπ (25/2/2020 ΠΝΠ, ΦΕΚ Α’ 42). Ειδικότερα όσον αφορά την επανεκκίνηση της λειτουργίας των θερινών κινηματογράφων, αυτοί υπάγονται στο 5ο στάδιο της σταδιακής αποκλιμάκωσης, το οποίο ωστόσο αναμένεται να προσδιοριστεί εντός του μηνός Ιουνίου , σύμφωνα με πληροφορίες στα μέσα Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτών των συνθηκών και οι θερινοί κινηματογράφοι θα λειτουργήσουν με νέους κανόνες. Αποτελεί υποχρέωση όλων μας η αυστηρή τήρηση των μέτρων, τόσο για την ασφάλεια του προσωπικού όσο και των θεατών. Η απόσταση των καθισμάτων από το μπροστινό θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 1,5 μέτρο και η μέγιστη επιτρεπόμενη πληρότητα που προβλέπεται είναι 60%, αποφεύγοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον συγχρωτισμό των θεατών. Μέσω της ιστοσελίδας eody.gov.gr μπορούμε όλοι να έχουμε μια πλήρη και συνεχή ενημέρωση αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας του COVID-19 και όλα τα επιπλέον μέτρα που τυχόν θα ληφθούν, για κάθε ειδικότερη περίπτωση.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι αιθουσάρχες κινηματογραφιστές είναι από τους κλάδους που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την αναστολή της λειτουργίας των κινηματογράφων καθώς τα έσοδά μας προέρχονται αποκλειστικά από τη διάθεση των εισιτηρίων, σε αντίθεση με τους λοιπούς παράγοντες της κινηματογραφίας. Βιώνουμε μια κρίση αλλά με αισιοδοξία και πολύ δουλειά και προσωπικό κόπο κα κόστος θα τα καταφέρουμε . Εξάλλου ο καλός καιρός, αποτελώντας σύμμαχό μας, ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσει και πάλι το κοινό πίσω στους θερινούς κινηματογράφους . Η μαγεία της θερινής αίθουσας θα νικήσει το φόβο μικρών και μεγάλων !!

Aπό την πλευρά της η ΠΕΑΚ με συνεχή υπομνήματα και επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες θα είναι πάντα δίπλα στον αιθουσάρχη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι την επόμενη ημέρα όλοι θα είμαστε εδώ. Ήδη η Ένωση μας έχει στείλει δύο εμπεριστατωμένα υπομνήματα στους αρμόδιους υπουργούς και παρακολουθεί την υλοποίηση των μέτρων για την ανακούφιση των αιθουσαρχών και παρεμβαίνει όπου και όταν χρειάζεται.

Είμαστε σίγουροι ότι θα δείξουμε την απαιτούμενη υπευθυνότητα και θα προβούμε στις απαραίτητες πρωτοβουλίες και στα αναγκαία μέτρα προκειμένου η επαναλειτουργία των κινηματογράφων να είναι ομαλή και ασφαλής για όλους μας

Καλή Σεζόν για όλους μας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΡΧΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παναγιώτης Τσακαλάκης

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λάμπρος Μαριόλης