Στα χέρια των αστυνομικών αρχών η «ελίτ» της πειρατείας ταινιών

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ADMIN  1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 

Τρία γνωστά μέλη της κολεκτίβας The Scene συνελήφθησαν μετά από διεθνή επιχείρηση εντοπισμού που οργανώθηκε από πολλές χώρες.

Στα δίχτυα των σρχών έπεσαν την εβδομάδα που μας πέρασαν μέλη διεθνών πειρατικών κυκλωμάτων ταινιών και σειρών. Η διεθνής επιχείρηση εντοπισμού, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικές αρχές από διάφορες χώρες του κόσμου, έδωσε όμως αναμεταδίδουν τα ξένα μέσα, τη «χαριστική βολή» σε ένα από τα μεγαλύτερα πειρατικά γκρουπ στον κόσμο, στην κολεκτίβα The Scene , στην οποία ανήκουν γνωστά πειρατικά γκρουπ όπως Sparks, Gegkos, Drones, Rovers και Splinters.


Ειδικότερα και σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης (SDNY) τρία άτομα τα οποία ανήκουν στην ελίτ της πειρατείας, συνελήφθησαν και πλέον αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων και άλλα.

Στόχος της επιχείρησης των αρχών, η οποία περιλάμβανε επιδρομές σε σπίτι και σε serves σε διάφορες χώρες του κόσμου, όπως Νορβηγία, ΗΠΑ, Σουηδία, ακόμα και στην Κύπρο, ήταν να συλλάβουν μέλη της κολεκτίβας η οποία δραστηριοποιείται στην παράνομη διαδικτυακή διακίνηση ταινιών και τηλεοπτικών σειρών από το 2011.

Τα μέλη που συνελήφθησαν ήταν ο 39χρονος Νορβηγός Umar Ahmad, γνωστός και ως «Artist», ο 36χρονος Αμερικανός Jonatan Correa, γνωστός και ως «Raid», ο οποίος συνελήφθη στο Κάνσας και ο 50χρονος George Bridi, ο οποίος συνελήφθη από την Interpol στην Κύπρο κι αναμένεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που απαγγέλθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάταν, τα τρία μέλη της ομάδας Sparks αποκτούσαν με δόλιο τρόπο DVD και Blue Ray κόπιες ταινιών και σειρών ακόμα και πριν από την επίσημη κυκλοφορία τους και εν συνεχεία τις διένεμαν στο διαδίκτυο με τη μορφή torrents μέσα από peer to peer δίκτυα, streaming websites και άλλα.

Η δράση των μελών της οργάνωσης εκτιμάται ότι έχει κοστίσει σε εταιρείες παραγωγής εκατομμύρια δολάρια από διαφυγόντα κέρδη. Οι κατηγορίες που βαραίνουν μέχρι στιγμής τα μέλη του κυκλώματος είναι η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και η συνωμοσία και η ποινή φυλάκισης που προβλέπεται είναι πέντε έτη. Ωστόσο το μέλος του κυκλώματος που συνελήφθη στην Κύπρο, αντιμετωπίζει και κατηγορίες για απάτη και μεταφορά κλεμμένων περιουσιακών στοιχείων, που επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και 20 έτη.

Πηγή: insider.gr